Blender render

M’n nieuwe hobby is 3D pakket Blender. Geweldige software! Je kunt er vrijwel álles mee op het gebied van 3D-ontwerp en animatie. Het mooiste is dat het ook nog gratis is. Zie: blender.org

Inmiddels kan ik op beperkte schaal wat dingetjes maken. Hulp van een van de vele goede online tutorials is echter nog wel onmisbaar. Na een verkenningsfase van enkele maanden heb ik eindelijk een idee wat er allemaal mogelijk is en hoe je het kunt aanpakken. Langzaam borrelen steeds meer ideeën voor diverse toepassingen op. Bewegende graphics bijvoorbeeld. Binnenkort hoop ik daar iets van te laten zien. Voor nu blijft het bij een animatie met een klassieke voetbal die tot op de stiksels tussen de 5 en 6-hoekige panelen is gemodelleerd. De bal kon natuurlijk niet stil blijven liggen, dus met een trage zwiep verdwijnt hij uit beeld.