CRM is een crime

Nee, niet misdadig maar wel een kriem! Nadat ik al weken twee tot drie keer per dag werd gestoord door een anonieme beller voor wie zelfs het weekeinde niet heilig was besloot ik actie te ondernemen. Maar helaas kun je zelf een anoniem nummer niet blokkeren, omdat het númmer anoniem is.

Mooi plaatje zo’n minimaal scherm, maar de lijst die het oplevert was inmiddels aardig lang.

Mooi plaatje zo’n minimaal scherm, maar de lijst die het oplevert was inmiddels aardig lang.

Wat restte was toch ooit opnemen, of informeren wat mijn telecomprovider er aan kan doen. Die optie koos ik als eerste. Maar helaas, de medewerker aan de lijn was vriendelijk en behulpzaam maar kon niets doen, zelfs na ruggespraak met een supervisor. Het advies was om toch eens op te nemen en vervolgens proberen om van de bellijst geschrapt te worden.

Omdat er die dag pas een keer was gebeld, was het wachten op anonieme oproep nummer twee. Die kwam al snel. Toen ik voor de zekerheid zonder naam te noemen opnam, was ik verbaasd wie er belde. Het was mijn telecomprovider! Of ik nog tevreden was over mijn abonnement? Nou eerlijk gezegd over bepaalde aspecten niet zo…

Zonde van hun en mijn tijd en jammer van de verspeelde sympathie.